Workshops

Dogs' Furry Tales is gespecialiseerd in Barbets en overige Waterhonden en rassen met aanverwante vachten zoals Doodles. De trimsalon was jarenlang gevestigd in Baarn, maar is na mijn verhuizing naar Sleen opgeheven. Ik geef nu uitsluitend nog workshops en doe geen reguliere trimbeurten meer.

Als u een pup heeft aangeschaft is het verstandig om een puppy gewenningsworkshop te volgen. Het vachtje van een jonge pup is nog makkelijk bij te houden, maar als de hond zo'n 9 ΰ 10 maanden oud is, begint de vacht plotseling 'moeilijker' te worden. Als u hier niet op bent voorbereid kan het gebeuren dat de vacht van uw Barbet tegen die tijd in heel korte tijd gaat vervilten. De eerste trimbeurt is meestal nodig als de pup ca. 5 maanden oud is. De vacht kan dan een beetje pluizig en dof zijn geworden. Deze is dan toe aan een opfrisbeurt. Na de eerste trimbeurt ziet de vacht er weer glanzend en stralend uit. U kunt leren dit zelf te doen door het volgen van een trimworkshop. Het is aan te raden We houden de lengte bij deze eerste trimbeurt op ca. 3 cm, zodat de pup er nog schattig puppyachtig uit blijft zien. Als u zelf wilt leren uw hond te knippen, dan is een trimworkshop een goede voorbereiding. Zelf je hond knippen is een leuke bezigheid die bovendien de band met je hond versterkt.
 
  omschrijving tarief
Puppy gewenningsworkshop De pup went aan het op de trimtafel staan, het haar rond de oogjes, voetjes en anus wordt bijgeknipt, u krijgt instructie over de vachtverzorging en de pup wordt gewassen en gedroogd. Duur: 1,5 uur € 75,=
Puppy
trimworkshop
U leert hoe u de vacht van uw pup zelf kunt inkorten met tondeuse en schaar. Onder begeleiding geeft u uw pup zelf zijn eerste trimbeurt. Duur: 6 uur incl. speel- en rustpauzes € 270,=
     
Volwassen hond
Vachtverzorgingsworkshop
U leert de vacht van uw hond op de juiste wijze te wassen,  blazen en borstelen en permanent klitvrij te houden, de voeten bij te werken, de ogen op een mooie manier vrij te knippen, de anus hygiλnisch (en onopvallend) vrij te knippen, de oren te verzorgen (schoonmaken en indien nodig plukken) en de nagels in te korten. Duur: 2,5 uur € 115,=
Volwassen hond
Trimworkshop
 
U leert hoe u de vacht van uw hond zelf kunt inkorten met tondeuse en/of schaar. Onder begeleiding geeft u uw hond zelf een volledige trimbeurt. Duur: 6 uur incl. pauzes € 270,=
Trimworkshop showhond
 
U kunt al knippen, maar u wilt leren hoe u uw Barbet het meest optimaal knipt om hem/haar er zo goed mogelijk uit te laten zien op de show. Onder begeleiding geeft u uw hond zelf een volledige showtrimbeurt. Duur: 6 uur incl. pauzes € 270,=
     
Trimworkshop herhaling U heeft al geleerd hoe u de vacht van uw hond zelf kunt inkorten met tondeuse en/of schaar, maar u heeft op sommige onderdelen nog wat meer begeleiding nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Onder begeleiding geeft u uw hond zelf een volledige trimbeurt. € 150,=

Voor alle benodigde trimmaterialen kunt u bij Dogs' Furry Tales terecht. Ik adviseer u graag aan de hand van de vacht van uw hond en demonstreer hoe alles dient te worden gebruikt. Voordeel is dat u geen onnodige spullen koopt, ik heb ruime ervaring weet als geen ander wat wel en niet handig en prettig in het gebruik is.

Barbets zullen in hun leven heel vaak op een trimtafel staan, het is dan ook belangrijk dat elke Barbet hier al op jonge leeftijd aan went en er het liefst al in het nest mee gesocialiseerd wordt. Uiteraard doe ik dat met de door ons gefokte pups, door ze de laatste weken regelmatig op de trimtafel te zetten en ze even te aaien en te kammen. Ze gaan tijdens de nestperiode een paar keer in bad en worden voorzichtig droog geblazen.
Om deze socialisatie een vervolg te geven organiseer ik puppyworkshops, bedoeld voor pups van 10-14 weken. Leerzaam voor zowel de de pup als de baas, want u krijgt tips hoe u de vacht van uw Barbet dient te onderhouden terwijl de pup went aan de gebruikelijke handelingen in de trimsalon.

Als u het knippen liever overlaat aan een professional, zoek dan een goede trimsalon bij u in de buurt. Informeer altijd vooraf of ze bekend zijn met het ras, anders komt u voor (meestal nare) verrassingen te staan als u uw hond ophaalt en niet meer herkent als Barbet...

 

Meer over de vachtverzorging van een Barbet

De Barbet is een zogenaamde hypoallergene hond. De vacht van de Barbet verhaart niet en heeft geen typische hondengeur. De vacht heeft de gunstige eigenschap dat mensen die een allergie hebben voor hondenhaar (huidschilfers), meestal geen allergische reacties vertonen bij een Barbet, zoals dat overigens voor meerdere rassen geldt.

Dat zijn prettige eigenschappen, maar de vacht heeft wel verzorging nodig. De dode haren blijven namelijk in de vacht 'hangen' en dienen verwijderd te worden met een borstel en/of kam. Als dat niet gebeurt, gaat de vacht klitten en uiteindelijk vervilten. Het uitborstelen van een vervilte vacht is geen prettig gebeuren voor de hond, het is ronduit pijnlijk, daarom is het dus belangrijk om de vacht goed te onderhouden. Een wekelijkse borstelbeurt houdt de vacht in goede conditie. Het borstelen van de hond heeft een aantal positieve kanten. Het versterkt de band tussen baas en hond en een klitloze hond zal het prettig vinden om te worden geborsteld. Het is een mooie gelegenheid om eventuele ongerechtigheden te ontdekken (teken, wondjes, enz.) en de oren en ogen kunnen worden gecontroleerd en zo nodig schoongemaakt.

Uiteraard vergt een lange vacht veel intensiever onderhoud dan een kortgeknipte vacht. Een lange vacht in showconditie houden betekent elke week een borstelbeurt van minstens een uur, bij een zware vacht zelfs meerdere uren. Een korte vacht in gezonde conditie houden is heel eenvoudig, wekelijks 15 minuten op de juiste manier borstelen is meestal voldoende. Of u de vacht lang of kort wilt is een persoonlijke keuze. In beide gevallen kan een Barbet er prachtig uitzien!

De vacht dient ca. vier keer per jaar te worden getrimd. Hier zijn goede scharen voor nodig en/of een tondeuse. Op een leeftijd van ca. 5 maanden is het tijd voor de eerste knipbeurt.

Alle benodigde spullen van uitstekende kwaliteit zijn  bij Dogs' Furry Tales te koop.
 

Goed gereedschap is het halve werk

Investeer in kwaliteitsgereedschap, het scheelt een hoop werk en ergernis! Een borstel die niet goed door de vacht gaat is nutteloos en vermoeiend. Een schaar die niet knipt of een tondeuse die vast blijft zitten is een hoop ergernis en weggegooid geld.
 
Trimtafel
Het gebruik van een trimtafel is niet alleen prettig voor uw rug, maar de hond blijft ook beter stilstaan en u kunt overal veel gemakkelijker bij. Wen de pup aan het staan op de tafel. Zet hem er de eerste weken dagelijks even op, aai over de rug en langs de poten naar de voeten. Bekijk de voetzooltjes even, geef iets lekkers en zet hem weer op de grond. Breid deze dagelijkse oefening uit met het bekijken van de tandjes en de oren. Doe alles heel rustig en nooit onder dwang. Als het hondje dit allemaal prima vindt, begin dan rustig aan met borstelen en/of kammen, ook al is het niet nodig. Wacht nooit tot hij/zij klitten heeft!

€ 165,=

Waterblazer
Een waterblazer is een onmisbaar apparaat dat u heel wat stofzuigwerk bespaart. Het blaast water en/of vuil uit de vacht en uw hond is na een modderige wandeling binnen een paar minuten weer schoon. Het losblazen van de vacht vermindert tevens de vorming van klitten, dus dubbele tijdwinst! Het enige nadeel is dat de krul er een beetje wordt uitgeblazen, maar daar weegt het voordeel van de schone en klitloze poten ruimschoots tegenop en de krul trekt er vanzelf weer in.

€ 145,=

Kammen en borstels

De houten borstel is uitstekend geschikt voor pups. Voor volwassen honden is dit een heerlijk borsteltje voor de delicate delen zoals rondom de neus en op de doorgaans minder dicht behaarde buik. De rode Activet borstel is een onmisbaar attribuut voor het 'zware werk'.

Gebruik na het borstelen een kam om te checken of de vacht geheel klitvrij is.

houten borstel € 40,=
rode borstel Activet  € 53,=
kammenset (grof en fijn) € 15,=

Scharen


Onze eigen scharenlijn met de naam Dog's Furry Tools bestaat uit een zestal professionele scharen voor verschillende toepassingen, stuk voor stuk voor een prettige prijs.

1. voetenschaartje (oogjes, voetjes, anus) € 25,=
2. kleine gebogen schaar (voor de ronde delen) € 30,=
3. effileerschaar (afwerking en uitdunnen) € 55,=
4. grote brede gebogen schaar (voor de ronde delen) € 50,=
5. grote brede rechte schaar (voor de rechte delen) € 50,=
6. kamschaartje (voor de kleine hoekjes) € 50,=

Voordeelset knippen compleet (nr. 1, 3, 4, 5 en 6) € 215,=
Voordeelset knippen compact (nr. 1, 2, 3 en 6) € 145,=


1. voetenschaartje
 

2. kleine gebogen schaar

3. effileerschaar

4. grote rechte schaar

5. grote gebogen schaar

6. kamschaar
Tondeuse
Als u het te moeilijk vind om heel strak te knippen, dan is een tondeuse een ideaal apparaat om alsnog een prachtig gelijkmatig resultaat te krijgen. Met een opzetkam van 25mm houdt de vacht een mooie lengte. Nog eenvoudiger is het om een scheerkop van 19mm te gebruiken, dat snijdt soepeler door de vacht dan de standaard scheerkop met opzetkam. Volg een workshop en leer uw hond zelf te trimmen, echt leuk om te doen!
tondeuse Andis II Speed € 165,=
metalen opzetkam 25mm € 9,95
scheerkop 19 mm € 50,=

Voordeelset tondeusetrimmen compleet (tondeuse met scheerkop 19 mm, scharen 1, 3 en 6) € 340,=
Overige benodigdheden

Voor de verzorging van de oren heeft u poeder en cleaner nodig.

Met dit poeder pluk je eenvoudig overtollig haar uit de oren.
Oorcleaner lost overtollig oorsmeer op.

oorpoeder  € 9,95
oorcleaner  € 12,95

 Met deze tang knipt u de nagels van uw Barbet moeiteloos.
Wel goed opletten hoeveel er af kan!

nageltang    € 19,95
 

   

 

terug