Lola is een sensitieve barbet die heel goed de emoties van mensen herkent. Ze is  baasgericht, vrolijk en speels en heeft bewezen een zorgzame moeder met een groot hart te zijn. Voor haar laatste nest hebben we de stabiele superlieve Milo gekozen, een prachtige Barbet met een fantastisch karakter. Een mooie combinatie waar ik pups uit verwacht die geschikt kunnen zijn voor therapeutische doeleinden en diverse hondensporten.  

 

Op 12 april 2019 werd het laatste nestje van Lola geboren,
genaamd Barbedoux Zoutje


Het nest bestaat uit 6 reutjes (zwart met witte aftekening ) en 4 teefjes (1 bruin, 3 zwart). De namen van de reutjes zijn: Croky, Dorito, Nacho, Pombär, Tuc en Wokkel. De namen van de teefjes zijn Nibbit, Pepsel, Pringles en Twiggles.

foto's         
 

Barbedoux Terrine de Vanneau
04-07-2017
bruin
HD-A   ogen:
vrij vanPRA/Cataract/Distichiasis
Barbedoux Lollapalooza Festival (Lola)
22-03-2013
zwart/wit
HD-A   ogen: vrij vanPRA/Cataract/Distichiasis

Lola is een echte werker. Ze neemt het leven serieus, of het nu gaat om om knuffelen, pups opvoeden of trainen met de baas. Lola is bijzonder sensitief voor gevoelens van mensen. Ze voelt feilloos aan als iemand niet lekker in zijn vel zit. Ze is door haar sensitieve karakter in eerste instantie soms een tikje terughoudend naar vreemden, maar weet als geen ander diegenen te waarderen die haar vertrouwen hebben gewonnen. Ze heeft een rustige aard en past zicht zeer gemakkelijk aan alle omstandigheden aan. In de roedel bij ons thuis is ze de alfa en 'regeert' ze liefdevol, streng en rechtvaardig. Enkele van haar eerdere pups werken inmiddels succesvol als therapiehond. Lola zelf zou ik nooit voor dat werk inzetten, omdat dit haar veel te veel energie zou kosten met haar betrokken karakter. Zij is vooral op haar sterkst onder de leiding van een vertrouwensvolle baas die het leven voor haar regelt. Ik dus ;)
Milo is een zeer stabiele hond met een superlief karakter. Hij is niet snel van zijn stuk te brengen. Altijd in voor actie vormt hij samen met Lola een mooie combinatie om honden voor hondensporten  of therapiewerk voort te brengen.

 

terug naar beginpagina