Op 2 april 2018 werd het derde nestje van Lola geboren,
genaamd Barbedoux Volcan


Het nest bestaat uit 6 reutjes (4 zwart, 1 zwartbont en 1 bruinbont) en 4 teefjes (2 bruin, 2 zwartbont). De namen van de reutjes zijn: Branco, Elbroes, Fogo, Kilimanjaro, Stromboli en Vesuvius. De namen van de teefjes zijn Etna, Fuji, Solvatara en Thera.

 

foto's         
 

Barboucles sur Meuse Gautier Davi
14-04-2016
bruin
HD-A   ogen:
vrij vanPRA/Cataract/Distichiasis
Barbedoux Lollapalooza Festival (Lola)
22-03-2013
zwart/wit
HD-A   ogen: vrij vanPRA/Cataract/Distichiasis

Lola is een echte werker. Ze neemt het leven serieus, of het nu gaat om om knuffelen, pups opvoeden of trainen met de baas. Lola is bijzonder sensitief voor gevoelens van mensen. Ze voelt feilloos aan als iemand niet lekker in zijn vel zit. Ze is door haar sensitieve karakter in eerste instantie soms een tikje terughoudend naar vreemden, maar weet als geen ander diegenen te waarderen die haar vertrouwen hebben gewonnen. Ze heeft een rustige aard en past zicht zeer gemakkelijk aan alle omstandigheden aan. In de roedel bij ons thuis is ze de alfa en 'regeert' ze liefdevol, streng en rechtvaardig. Enkele van haar eerdere pups werken inmiddels succesvol als therapiehond. Lola zelf zou ik nooit voor dat werk inzetten, omdat dit haar veel te veel energie zou kosten met haar betrokken karakter. Zij is vooral op haar sterkst onder de leiding van een vertrouwensvolle baas die het leven voor haar regelt. Ik dus ;)
Gautier is een stabiele, temperamentvolle reu met veel energie. Hij is niet snel van zijn stuk te brengen. Altijd in voor actie vormt hij samen met Lola een mooie combinatie om honden voor hondensporten  of therapiewerk voort te brengen.

 

terug naar beginpagina