Dekmeldingen:
Barbedoux Chablis Grand Cru x Barbedoux Frodo Hobbit (Bob)

Dekking: 30 januari 2018
Verwachte geboortedatum: ca. 3 april 2018
Inteelt 5 generaties: 5,08%
Gezondheid: beiden HD-A en ogen vrij van PRA/Cataract/Distichiasis

Zowel Chablis als Bob hebben het ultieme karakter om als therapiehond te worden ingezet. Ze zijn stabiel en zeer mensgericht. Hun persoonlijke geluk ligt in de interactie met mensen. Ze zijn dol op kinderen waar ze heel lief, verdraagzaam en rustig mee zijn. Chablis is gecertificeerd therapiehond en is opgeleid als co-therapeut bij weerbaarheidstrainingen voor kinderen samen met mij (Brigitte). Chablis is een rustige hond die enorm geniet van geknuffeld worden en zich verder niet zo snel ergens druk over maakt. Ze is dol op zwemmen en spelen met haar roedelgenoten en andere hondenvrienden. Bob -overigens ook dol op water en spelen met andere honden- is een uitermate vrolijke lieverd die regelmatig is te vinden in het verzorgingshuis bij grootmoeder, waar hij geheel naturel en vanzelfsprekend zeer therapeutisch werk verricht; niet alleen met haar, maar met álle huisgenoten. Hij is sensitief voor gevoelens van mensen en weet ze fantastisch te steunen. Ik verwacht uit deze combinatie dan ook geschikte pups voor toekomstig therapiewerk.


Bob en Chablis

Barbedoux Lollapalooza (Lola) x Barboucles sur Meuse Gautier Davi

Dekking: 3 februari 2018
Verwachte geboortedatum: ca. 7 april 2018
Inteelt 5 generaties: 1,76%
Gezondheid: beiden HD-A en ogen  vrij van PRA/Cataract/Distichiasis

Lola is een echte werker. Ze neemt het leven serieus, of het nu gaat om om knuffelen, pups opvoeden of trainen met de baas. Lola is bijzonder sensitief voor gevoelens van mensen. Ze voelt feilloos aan als iemand niet lekker in zijn vel zit. Ze is door haar sensitieve karakter in eerste instantie soms een tikje terughoudend naar vreemden, maar weet als geen ander diegenen te waarderen die haar vertrouwen hebben gewonnen. Ze heeft een rustige aard en past zicht zeer gemakkelijk aan alle omstandigheden aan. In de roedel bij ons thuis is ze de alfa en 'regeert' ze liefdevol, streng en rechtvaardig. Enkele van haar eerdere pups werken inmiddels succesvol als therapiehond. Lola zelf zou ik nooit voor dat werk inzetten, omdat dit haar veel te veel energie zou kosten met haar betrokken karakter. Zij is vooral op haar sterkst onder de leiding van een vertrouwensvolle baas die het leven voor haar regelt. Ik dus ;)
Gautier is een stabiele, temperamentvolle reu met veel energie. Hij is niet snel van zijn stuk te brengen. Altijd in voor actie vormt hij samen met Lola een mooie combinatie om honden voor hondensporten  of therapiewerk voort te brengen.


Gautier en Lola

Barbedoux Jeu de Domino (Pip) x Nordic Breeze Cinnamon Riverboy (Billy)

Dekking: 7 februari 2018
Verwachte geboortedatum: ca. 11 april 2018
Inteelt: 5 generaties: 5,18%
Gezondheid: beiden HD-A en ogen vrij van PRA/Cataract/Distichiasis

Pip is een ongecompliceerde, intelligente en nieuwsgierige hond die zich gemakkelijk aanpast en voegt naar de omstandigheden. Ze leert snel, is speels en vrolijk en neemt graag de leiding in het spel als ze de kans krijgt, maar laat zich net zo makkelijk ook sturen. Ze apporteert en zwemt graag en heeft een uitstekende neus. Pip is simpelweg een sociale leuke hond. Billy is een grote lieverd, een echte knuffelbeer die een en al vriendelijkheid uitstraalt. Stabiel en ongecompliceerd. De ultieme combinatie voor typische barbets en vooral gezellige gezinshonden!


Pip en Billy

 

 

Bel of mail gerust als u op de wachtlijst geplaatst wilt worden voor een pup uit een toekomstig nest of als u meer wilt weten over gastouderschap.

Klik op de foto's hieronder voor informatie over nestjes tot nu toe en om foto's te bekijken.


Barbedoux-nestjes tot op heden

Terrine
Barbedoux Carrera Classique
Vico vom Staufener Schlossberg
♂ Canard
♂ Perdreaux
♂ Vanneau
♀ Caille
♀ Tourterelle
♀ Becassine
♀ Chouette
Symbolique
Barbedoux Pimpernel Hobbit
Barbedoux Pomerol Grand Cru
♂ Aramos
♂ Atos
♂ d'Artagnan
♂ Porthos
♀ Fleur de Lis
♀ Jeanne d'Arc
♀ Marseillaise
♀ la Semeuse
Riva
Barbedoux Lollapalooza Festival
Vico vom Staufener Schlossberg
♂ Abruzzo
♂ Castro 
♂ Giglio
♂ Lazio
♂ Veneto
♀ Elba
♀ Giulia
♀ Puglia
Quartier
Barbedoux Pippin Hobbit
Barbedoux Pomerol Grand Cru
♂ Bronx New York
♂ Monti Roma
♂ Soho London
♀ Lapa Rio
♀ Latin Paris
♀ Mitte Berlin
Pomme
Barbedoux Joule Erudiet
Iron von der Leibrücke
♂ Api Noir
♂ Ariwa
♂ Benoni
♀ Choupette
♀ Coquette
♀ Doucette
♀ Violette
Olivia
Barbedoux Julie Lescaut
Cousteau von der Leibrücke
♀ Buza
♀ Gentile
♀ Lanzilotti
♀ Nocellara
♀ Picholine
Noix
Angel de l'Esprit de Bonté
Tamino vom Staufener Schlossberg
♂ Noix
♂ Pistache
♀ Cajou
♀ Macadamia
♀ Noisette
Muppet
Barbedoux Chablis Grand Cru
Barboucles sur Meuse Didier d'Or
♂ Fozzy
♂ Gonzo
♀ Lips 
♀ Pepé 
♀ Sweetums 
Lolly
Barbedoux Lollapalooza Festival
Tamino vom Staufener Schlossberg
♂ Bip
♂ Knots 
♂ Magnum
♂ Mr Bubble
♀ Chupa Chup 
♀ Drop 
♀ Lollipop
♀ Ola 
♀ Swizzels 
♀ Tootsie
Koffie
Barbedoux Corvette Classique
Iron von der Leibrücke
♂ Cortado
♂ Espresso
♂ Lungo
♂ Macchiato
♂ Ristretto
♀ Arabica 
♀ Barista 
♀ Robusta
Jeux
Barbedoux Tumtum Leckerli
Sindbad auf dem Dehmerbergen
♂ Jeu de Boules
♂ Jeu d'Esprit
♂ Jeu de Ludo
♂ Jeu de Mots
♀ Jeu de Dominos 
♀ Jeu de Mikado
Investigator
Barbedoux Corvette Classique
Sindbad auf dem Dehmerbergen
♂ Hercule Poirot
♂ Jules Maigret
♂ Sherlock Holmes
♀ Julie Lescaut
♀ Miss Marple
Hobbit
Barbedoux Tumtum Leckerli
French Lover Dog de la Serve de la Chapelle d'Alexandre
♂ Bilbo
♂ Brego
♂ Bungo
♂ Frodo
♂ Longo 
♂ Odo
♀ Pimpernel

♀ Pippin
Grand Cru
Barbedoux Carrera Classique
Cooper du Pré de Redy
♂ Beaune
♂ Médoc
♂ Pomerol 
♂ Pommard
♂ Pauillac
♀ Chablis

♀ Margaux
Festival
Barbedoux Tumtum Leckerli
Cousteau von der Leibrücke
♂ Bamboozle
♂ Bonnaroo
♂ Lowlands 
♂ Proms
♂ Sziget
♂ Werchter 
♂ Woodstock

♀ Lollapalooza
 

♀ Pinkpop 
♀ Popadelica 
Erudiet
Laulava Toutes t'Adorent
Novaforesta Eton
♂  Erasmus
♂  Einstein

 
Curie
  Joule
  Bell
  Faraday
  Braille
Derby
Barbedoux Fraise Prime Récolte
Boree di Barbochos Reiau de Prouvenco
♂  Demarrage
♂  Dojo
♂  Draf
♂  Dribbel
♂  Duckout
♂  Duel
♂  Dunken

  Deuce
  Dive
  Dumbell
Classique

Laulava Toutes t'Adorent
Alias de l'Ile Romande
♂  Capri
  Carrera
  Cortina
  Corvette
  Caprice
Leckerli

Laulava Toutes t'Adorent
Bango du Pré de Redy
♂  Toffee
♂  Nougat
♂  Rolo
♂  Smartie
  Tumtum
 Wiebertje
 Hopje
Prime Récolte

Laulava Toutes t'Adorent
Quaciëndas Chouffe Cristaline

  Pomelo
  Bigarreau
  Puneau
  Coco
♂  Mango
  Fraise
 Cérise

In het fokbeleid van mijn kennel heeft het karakter van de Barbet mijn speciale aandacht. Mijn eerste teefje, de Finse Toutes, de "stammoeder" van de in 2009 opgestarte kennel Barbedoux, had een bijzonder fijn karakter dat ik graag heb doorgegeven aan haar nazaten. Mijn selectie van fokdieren is, naast de hoogste gezondheidseisen, dan ook vooral gericht op het karakter. Een volgend selectiecriterium is het zoeken naar zo evenwichtig mogelijke combinaties met een zo laag mogelijk inteeltpercentage, waarbij het robuuste "oude" type Barbet behouden blijft.
Essentiële uitgangspunten bij de keuze van fokdieren zijn derhalve een evenwichtig en stabiel karakter, goede werkeigenschappen, aanhankelijkheid en toewijding aan de baas, goed aanpassingsvermogen, een uitstekende gezondheid en een uiterlijk dat de rasstandaard zo perfect mogelijk benadert. Ik streef ernaar een lijn voort te brengen van sterke, gezonde en mooie Barbets die al deze kwaliteiten bezitten.
Ik besteed veel aandacht aan de verzorging en socialisatie van de pups; een Barbedouxpup krijgt een fantastische start om zijn leven goed voorbereid tegemoet te gaan. Ik probeer de nieuwe eigenaren en de pups met zorg te koppelen, zodat ze een goed bij elkaar passen. Mijn doelstelling is dat zowel baas als hond blij van elkaar worden. Het spreekt voor zich dat nieuwe eigenaren altijd bij me terecht kunnen met vragen en voor advies.

Wilt u op de wachtlijst geplaatst worden voor een toekomstige pup? Bel me of stuur een email, dan stuur ik u een inschrijfformulier toe (bel 035-5431050 of 06-54395559, of email naar brigitte@barbedoux.nl).
Wilt u gastgezin worden voor een reu of een teefje? Laat het me weten, dan neem ik contact op om de mogelijkheden te bespreken. Het voordeel van een gastouderschap is, naast een financieel voordeel, de zekerheid van het krijgen van de in onze ogen meest veelbelovende pup uit een nest, u krijgt als gastgezin dus het mooiste hondje met het beste karakter uit dat nest. Vanzelfsprekend bestaat er geen garantie op een soort 'superhond', de pup moet zich immers nog ontwikkelen. Pas als de hond volwassen is, kan worden vastgesteld of hij/zij aan de verwachtingen voldoet en voldoende geschikt is om nakomelingen te krijgen. Gastouder zijn in plaats van gewoon eigenaar, heeft natuurlijk ook nadelen. Deze dient u zich van te voren goed te realiseren en te bedenken hoe zwaar ze voor u persoonlijk wegen. Het nadeel van een reu is dat de hond af en toe beschikbaar gesteld dient te worden voor het showen of voor een dekking. Het grootste nadeel van een teefje is dat u haar twee maanden 'kwijt' bent, als ze bij ons haar nestje krijgt (in ieder geval eenmalig, maar eventueel vaker als het gastgezin het daarmee eens is), maar u kunt natuurlijk ook van de nood een deugd maken en in die periode bijvoorbeeld die reis maken die u al zo lang wilde doen, maar waarbij uw hond niet mee kan. We zorgen er natuurlijk voor dat het teefje 'kind aan huis' blijft bij ons, door af en toe een logeerpartijtje in te plannen. Het is van belang dat het teefje niet alleen mij goed blijft kennen, maar zich ook helemaal veilig en thuis voelt in ons huis, de plek waar ze gaat bevallen en haar pups gaat grootbrengen. Uiteraard mag u tijdens die paar maanden heel vaak op bezoek komen en bij de bevalling aanwezig zijn en blijft het te allen tijde uw hond! Het voordeel voor mij én voor de hond is: ik kan op deze manier mijn eigen Barbedouxlijn voortzetten, zonder dat ik meer honden in huis heb dan waar ik voldoende aandacht aan kan geven. Ik geef mijn honden namelijk graag ook persoonlijke aandacht en er zit nu eenmaal helaas maar 24 uur in een etmaal...

 

terug